Sporazum o saradnji između Fabrike cementa Lukavac d.d. i Ekonomskog fakulteta u Tuzli

25.06.2015

U četvrtak, 25.6.2015., je potpisan Sporazum o saradnji u oblasti edukativnih, istraživačkih i naučnih djelatnosti, između Fabrike cementa Lukavac d.d. i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli. Sporazum su potpisali g-din Izet Imamović, generalni direktor Fabrike cementa Lukavac d.d. i dr.sc. Safet Kozarević, dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Prvenstveni cilj, definiran ovim Sporazumom, je pružanje prilike studentima da steknu praktična znanja i iskustava, kroz mentorski program stručne studentske prakse. 

Dugogodišnja saradanja sa brojnim obrazovnim ustanovama iz Bosne i Hercegovine i regiona, za Fabriku cementa Lukavac d.d., rezultat je provođenja politike društvene odgovornosti u poslovanju ove kompanije.

Pružanje podrške razvoju stručnih kadrova, kako bi postali što konkurentniji učesnici na tržištu rada, jedan je od najznačajnijih oblika ulaganja u razvoj zajednice, a saradnja sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Tuzli još jedan je od koraka koje Fabrika cementa Lukavac d.d. poduzima u tom pravcu.   

Nadamo se da će studenti Ekonomskog fakulteta prepoznati šansu za sebe i iskoristiti mogućnosti kreirane ovim Sporazumom o saradnji.