Filozofija

POSLOVNI PRINCIPI


Profesionalnost
Profesionalnost iskazujemo kroz kvalitetan, efikasan i stručan rad, pri kojem slijedimo zakone, primjenjujemo principe sigurnosti na radu, zaštite zdravlja i okoline i koristimo najbolje pristupačne tehnologije.

Pouzdanost
Radne zadatke i obaveze izvršavamo odgovorno, pravovremeno i pošteno u skladu sa etičkim normama i uz uzornu radnu disciplinu.

Stabilnost
Razvoj kompanije, njena dugoročna stabilnost zasniva se na profesionalnosti i pouzdanosti. Kao kćerka firma austrijskog ASAMER Holdinga održavamo i stalno jačamo našu poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine.

Naš proizvodi
Proizvodimo portland cement i zidarski cement. Dugogodišnja iskustva i stalno  uzdizanje kvaliteta naših proizvoda su osnova poslovnog uspjeha i liderske pozicije FCL-a.

Naši kupci
Pouzdan smo isporučilac, koji svoje dugogodišnje veze sa kupcima zasniva na stabilnom kvalitetu, uzornoj saradnji i visokoj operativnosti isporuka, partnerstvu, međusobnom uvažavanju i povjerenju.

Naši uposlenici
FCL je atraktivan poslodavac. Mi našim uposlenicima obezbjeđujemo stabilna radna mjesta, profesionalnu izobrazbu, stručni razvoj i socijalnu sigurnost. Ljudski resursi - njihova stručnost, sposobnosti i iskustva - su najveća vrijednost kompanije.

Sigurnost i zdravlje
Poduzimamo sve tehničke i druge moderne mjere, kako bismo obezbijedili sigurnost i zaštitili zdravlje naših uposlenika, ali i sigurnost i zdravlje naših kupaca, isporučilaca i drugih partnera.

Naši dobavljači i poslovni partneri
Imamo visoke zahtjeve prema našim dobavljačima i poslovnim partnerima, ali pregovaramo uvijek na otvoren i transparentan način. Zahtijevamo stabilan kvalitet i potpunu uslugu, no nudimo i dragocjeno partnerstvo.

Naša prirodna i radna okolina

Svjesni smo naše odgovornosti, koja nastaje korištenjem prirodnih resursa. Izuzetne napore činimo na rekultivaciji područja koja eksploatišemo tokom našeg proizvodnog procesa. Takođe, temelj naše poslovne filozofije je ekološki zdrava sredina, maksimalno smanjenje emisije i imisije. Na tom polju postižemo evropske ekološke standarde. Svako u našoj kompaniji je ekološki osvješten djelatnik.