Dan otvorenih vrata 2015

06.06.2015

Rođendan Fabrike cementa Lukavac i proslava za naše uposlenike i sugrađane, ove godine je održana 6. juna, tačno 41 godinu nakon prvog svečanog potpaljivanja peći i puštanja u rad fabrike davne 1974. godine. Kontinuitet u obilježavanju Dana fabrike, koji od 2009. godine slavimo otvaranjem kapija za naše sugrađane i sve zainteresovane, prošle godine, nažalost, je prekinulo stanje prirodne nesreće uzrokovano poplavama, te smo se ove godine posebno radovali još jednom događaju i druženju.

Sunčan dan, mnoštvo posjetilaca i zabavnih sadržaja, susreti sa kolegama i našim penzionerima, uređene i čiste zelene površine upotpunili su sliku našeg, šestog po redu, druženja u fabričkom krugu.

Mladi lukavački sportisti Fudbalskog kluba „Radnički“, odbojkašice i odbojkaši klubova „Smeč“, „Lukavac“ i „7“, članovi frizbi kluba UFC i ovaj put su pokazali svoje vještine, predstavili sve lijepe strane ativnog života, a tako možda i nekoga pokrenuli na bavljenje sportom.

Uvijek zanimljive radionice, koje za nas organizuju članovi Art centra Lukavac privukle su veliki broj malih kreativaca, koji su od jednostavnih i svakodnevnih materijala pravili maštovite predmete.

Menadžment se zahvaljuje svim uposlenicima na uspješnoj organizaciji manifestacije „Dani otvorenih vrata 2015“, a posebno rukovodiocu i uposlenicima Službe za održavanje i čišćenje kruga, Službe nabave, kolegama iz firme Protection BH Živinice, te svima koji su svojim angažmanom podržali ovaj događaj.